Ús de cookies

Fem servir cookies per millorar l'experiència de l'usuari. Més

Accepto
  banner-nuevo-horario-cat banner-calculadora-costos-cat

Els Registradors es sumen al Col·legi d’Advocats, Cambra de Comerç, Consell de l’Advocacia Catalana i Col·legi de Notaris que formen actualment el TAB, institució líder en arbitratge a Catalunya i el conjunt de l’estat.

El Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB) ha incorporat un nou soci a l’Associació Catalana de l’Arbitratge amb la voluntat de contribuir a potenciar l’arbitratge com a mètode de resolució de conflictes. En aquesta ocasió, el Deganat Autonòmic dels Registradors de Catalunya, institució que agrupa als Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles ha acordat incorporar-se a aquesta Associació, institució titular del Tribunal Arbitral de Barcelona que els va admetre com a nou membre associat en la seva darrera junta. L’Associació està formada per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, l’Il·lustre Col·legi de Notaris de Catalunya, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, i el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya i inclourà a partir d’ara als Registradors que tindrà dos vocals a la Junta del Tribunal.

Aquesta incorporació és el resultat d’un procés actualment molt consolidat del convenciment dels Registradors de les avantatges de l’arbitratge i del reconeixement de la labor engegada en l’arbitratge a Catalunya durant 20 anys pel TAB. A la vegada des del TAB es valora molt positivament la resposta positiva donada pels Registradors a la invitació formulada pel TAB a incorporar-se al mateix ja que permetrà aprofundir en el coneixement de les solucions que l’arbitratge pot oferir al món societari, immobiliari i empresarial on el TAB ja ve exercint des de fa 20 anys un lideratge a nivell estatal en l’àmbit dels tribunals arbitrals institucionals.

El Col·legi de Registradors, serà doncs, la cinquena institució que es suma al TAB i estarà representada en el òrgans de direcció del mateix per Guillermo Herrero Moro i Luis Fernández del Pozo.

Per Antonio Cumella, Degà dels Registradors de Catalunya “El TAB desenvolupa una labor imprescindible en la resolució extrajudicial dels conflictes, àmbit en què els registradors de Catalunya podem aportar la nostra experiència i formació jurídica. La nostra integració al TAB compleix el nostre anhel de poder col·laborar en el desenvolupament d’aquesta transcendental tasca en benefici de la societat civil”.

Per la seva banda el President del TAB, Jesús de Alfonso, ha dit que “la incorporació del Registradors és un pas endavant molt important per l’arbitratge al nostre país i pel TAB que integrarà així a les institucions clau en el mon jurídic i mercantil ja que els registradors de la propietat i mercantils presten una funció pública essencial de seguretat jurídica, donant publicitat oficial de la situació jurídica dels béns, mobles i immobles, i de les societats mercantils, i protegint els drets de llurs titulars i de la societat en general. En definitiva, el nostre sistema legal quedaria malmès sense els Registradors i els Notaris”.