Ús de cookies

Fem servir cookies per millorar l'experiència de l'usuari. Més

Accepto
  banner-nuevo-horario-cat banner-calculadora-costos-cat

El Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB) ha estat present a la segona edició de la Fira de l’Advocacia organitzada per l’Il•lustre Col•legi d’Advocats de Barcelona del 13 al 15 de febrer a Barcelona. La fira va donar l’impuls necessari per afavorir la internacionalització de l’advocacia, una tendència a l’alça dels bufets catalans des del 2005.

El president del TAB, Jesús M. de Alfonso, va presentar el Tribunal Arbitral de Barcelona als assistents de la segona edició de la Fira de l’Advocacia, que també van poder adquirir més informació sobre l’arbitratge en una taula d’informació que es va instal•lar durant la trobada. Es va presentar l’arbitratge com una oportunitat professional amb garanties relacionant les nombroses avantatges de l’arbitratge administrat pel TAB.

La Fira de l’Advocacia, desenvolupada dins el marc de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, va aconseguir el seu principal objectiu: promoure ‘parelles de fet professionals’. La internacionalització dels despatxos d’advocats és una tendència a l’alça des del 2005, per aquest motiu, el Col•legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) té entre les seves prioritats facilitar als advocats de Barcelona les eines per afavorir la creació de sinèrgies professionals amb lletrats d’altres països, especialment ara, en un context de crisi econòmica, i motivada pel fet que estem immersos en una societat global.

El degà del ICAB, Pedro L. Yúfera, va destacar en relació a la segona edició, que molts dels advocats que van participar en la primera edició han repetit la seva assistència a la fira i que ha crescut la internacionalització dels advocats participants de fora d’Europa, especialment procedents de Marroc, Argentina i Mèxic. Entre els països europeus, el principal origen dels assistents és d’Espanya, seguit de Portugal, França, Alemanya, Suïssa i Gran Bretanya. Els advocats participants van tenir la oportunitat durant dos dies d’ampliar els seus contactes, aprendre com es negocia en d’altres països, millorar la gestió del despatx, i portar a terme sinèrgies beneficioses per ambdues parts. Per això, es van dur a terme diferents conferències i activitats.

Speed networking
El Speed networking, que és una combinació del ‘Speed Dating’ i el ‘Business Networking’, és una activitat que va permetre conèixer de forma ràpida d’altres advocats, intercanviar la seva targeta de visita, explicar els seus objectius de negoci i interessos. Cada ronda va comptar amb un total de 24 persones, és a dir, unes 12 parelles, que van tenir 4 minuts per explicar-se allò essencial amb l’objectiu de trobar “la seva parella de fet professional”. Passat aquest temps, un dels dos participants es va desplaçar a la cadira del costat i així successivament fins arribar al lloc on van iniciar l’activitat. Les sessions van començar a les 10h del matí, i es van anar celebrant de forma successiva. Fins i tot, en més d’una ocasió va haver-hi dues activitats de Speed networking a la vegada. Aquesta va ser l’activitat més concorreguda de la Fira. A través dels panells SMS, els advocats anunciaven el tipus de perfil de lletrat que buscaven, amb l’objectiu final de fer una reunió, cara a cara, i sense presses en el espai Face to face. Els anuncis van ser principalment enviats per bufets internacionals que necessiten experts en matèries de dret civil o laboral a Espanya.

La novetat entre les activitats programades és l’Elevator Pitch, un espai a l’estil "speek corner" on els advocats van presentar en un minut el seu despatx i la seva activitat davant els assistents a la Fira.

Conferències "Around the World"
L’intercanvi d’experiències internacionals també van ser una peça clan de la segona edició de la Fira de l’Advocacia. Entre aquestes cal destacar la impartida per Tony Willians, director d’una important consultoria especialitzada en gestió internacional d’advocats, sobre “Com gestionar petits i mitjans despatxos en un món global” i per l’altre, la de l’advocat especialitzat en direcció i gestió de despatxos Miguel Ángel Pérez de la Manga sobre “Networking internacional i petits i mitjans despatxos d’advocats”. Les altres conferències programades van servir per explicar a través d’exemples concrets com gestionar i quines oportunitats de negoci ofereixen països com la Gran Bretanya, Estats Units (Chicago), Itàlia o Alemanya, per citar uns exemples.