Ús de cookies

Fem servir cookies per millorar l'experiència de l'usuari. Més

Accepto
  banner-nuevo-horario-cat banner-calculadora-costos-cat

Vocals del TAB han rebut el reconeixement de destacades institucions del món jurídic com el Ministeri de Justícia, que ha guardonat Antoni Vives Sendra amb la Creu Distingida de 1a Classe de l’Ordre de Sant Raimon de Penyafort; i l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, que ha nomenat Francesc Tusquets Trias de Bes com a acadèmic de número.

Antoni Vives Sendra, vocal del Tribunal Arbitral de Barcelona, advocat tarragona i ex degà del Col·legi d’Advocats de Tarragona, ha estat distingit amb la Creu de Sant Raimon de Penyafort en reconeixement a una vida dedicada a l’advocacia i com un exemple d’esforç, dedicació i superació. Vives Sendra (1953) és llicenciat en Dret per la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (promoció de 1976) i va ser diputat tercer, vicedegà i degà del Col·legi d’Advocats de Tarragona del 1990 al 2008. A més a més, va ser vicepresident del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya i adjunt a la Presidencia del Consell General de l’Advocacia Espanyola, així com vocal del Tribunal Arbitral de Barcelona. Vives també és senador de l’Ajuntament de Tarragona des del 2008.

La Creu de Sant Raimon de Penyafort premia els mèrits rellevants contraguts per aquells que intervenen a l’Administració de Justícia i en el seu cultiu i aplicació de l’estudi del Dret en totes les seves branques, així com pels serveis prestats en les activitats jurídiques depenents del Ministeri de Justícia.

D’altra banda, el també vocal del TAB, Francesc Tusquets Trias de Bes, ha estat designat com a acadèmic de número a l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya. Durant l’acte solemne d’ingrés a l’acadèmia, l’advocat i professor titular de Dret Mercantil de la Universitat de Barcelona Francesc Tusquets, va dissertar al voltant de l’abús del dret i tutela de la minoria en les societats de capital en un acte en el qual també han intervingut els acadèmics Rafael Jiménez de Parga i Ramon Mullerat Balmañá.

L’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, que presideix Josep-D Guàrdia Canela, és continuadora de la institució fundada l’any 1840 per l’Il•lustre Col•legi d’Advocats de Barcelona. L’Acadèmia és una Corporació de Dret públic amb personalitat jurídica independent. La seva restauració va tenir lloc l’any 1954 després d’un llarg període de supressió (entre 1939 i 1954) després de la guerra civil espanyola. Està reconeguda com a Corporació de Dret Públic pel Decret 2009/1966 i inscrita al Registre d’Acadèmies de la Generalitat de Catalunya per Resolució de 8 de juny de 1988. Les seves finalitats són l’estudi i la investigació del dret, la col·laboració en la reforma de la legislació i el foment de la cultura jurídica. Està formada per 36 acadèmics de número, entre advocats, notaris, registradors, jutges i professors universitaris.