Ús de cookies

Fem servir cookies per millorar l'experiència de l'usuari. Més

Accepto
  banner-nuevo-horario-cat banner-calculadora-costos-cat

Segons ve observant el Tribunal Arbitral de Barcelona i PIMEC, un significatiu nombre de conflictes no són resolts per les pimes per la inversió de temps i recursos financers que representa, cosa de la que en poden resultar més endavant ineficiències o afectacions a la bona marxa dels negocis i per això han treballat darrerament per oferir a les pimes un procés de resolució de conflictes societaris i mercantils ràpid, eficient, amb oportunitats d’arribar voluntàriament a acords i econòmic a la vegada, denominat arbitratge fast-track.

En aquest sentit, el Tribunal Arbitral de Barcelona ha signat un conveni de col•laboració amb la patronal de les micro, petites i mitjanes empreses PIMEC per promoure els beneficis de l’arbitratge entre els associats de la patronal i treballar així de forma conjunta per ajudar les pimes a millorar els seus recursos per la sortida de la crisi. Juntament amb PIMEC, el Tribunal Arbitral de Barcelona desenvoluparà un sistema de dos nivells per resoldre els conflictes empresarials. En concret, les pimes associades a PIMEC podran resoldre els seus conflictes amb sistemes alternatius als procediments de la justícia ordinària tenint en consideració els mencionats dos nivells: en primer lloc, intentar una mediació o conciliació entre les parts i, en el cas de que les parts no arribin a una solució, posar en marxa un procés arbitral que resoldrà definitivament el conflicte.

El conveni també contempla la organització conjunta de conferències explicatives dels beneficis del procediment d'arbitratge fast-track per les petites i mitjanes empreses. Les principals seus de la patronal (Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida) acolliran durant els mesos de setembre i octubre de 2015 conferències tipus xat comptant amb el president del Tribunal Arbitral de Barcelona Jesús de Alfonso. En aquest tipus de conferències xat, el ponent, des de l’inici, fa les explicacions partint de les preguntes del públic assistent qui modula el contingut.

logoPIMEC 

fotoConveniPIMEC TAB